Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aplikace metody FISH pro identifikaci laktobacilů z majonézových výrobků a surovin.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017848" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017848 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aplikace metody FISH pro identifikaci laktobacilů z majonézových výrobků a surovin.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Aplikace metody FISH pro identifikaci laktobacilů z majonézových výrobků a surovin Kmeny rodu Lactobacillus (124) izolované ze surovin a majonézových výrobků byly charakterizovány na základě vybraných fenotypických znaků. 14 kmenů vybraných na základě metabolismu a původu byly identifikovány pomocí API-50CH systemu jako Lactobacillus plantarum, Lb. pentosus, Lb. rhamnosus, Lb. sakei a Lb. casei. Předběžná zařazení kmenů do rodu Lactobacillus bylo potvrzeno pomocí metody FISH.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of FISH method for identificatin of lactobacilli from mayonnaise-based products and raw materials.

  • Popis výsledku anglicky

    Strains of genus Lactobacillus (124) isolated from raw materials and mayonnaise-based products were characterized by selected phenotypic criteria. A group of 14 strains selected under metabolism and origin was further characterized using the API-50CH system. Strains were identified by API 50-CH as Lactobacillus plantarum, Lb. pentosus, Lb. rhamnosus, Lb. sakei and Lb. casei. Preliminary classification into genus Lactobacillus was proven by a genus-specific probe using FISH.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídky sýrů - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry

  • ISBN

    80-7080-620-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    240-245

  • Název nakladatele

    VŠCHT Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    26. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku