Aplikace metody FISH pro identifikaci laktobacilů z majonézových výrobků a surovin.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017848" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017848 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Aplikace metody FISH pro identifikaci laktobacilů z majonézových výrobků a surovin.
Popis výsledku v původním jazyce
Aplikace metody FISH pro identifikaci laktobacilů z majonézových výrobků a surovin Kmeny rodu Lactobacillus (124) izolované ze surovin a majonézových výrobků byly charakterizovány na základě vybraných fenotypických znaků. 14 kmenů vybraných na základě metabolismu a původu byly identifikovány pomocí API-50CH systemu jako Lactobacillus plantarum, Lb. pentosus, Lb. rhamnosus, Lb. sakei a Lb. casei. Předběžná zařazení kmenů do rodu Lactobacillus bylo potvrzeno pomocí metody FISH.
Název v anglickém jazyce
Application of FISH method for identificatin of lactobacilli from mayonnaise-based products and raw materials.
Popis výsledku anglicky
Strains of genus Lactobacillus (124) isolated from raw materials and mayonnaise-based products were characterized by selected phenotypic criteria. A group of 14 strains selected under metabolism and origin was further characterized using the API-50CH system. Strains were identified by API 50-CH as Lactobacillus plantarum, Lb. pentosus, Lb. rhamnosus, Lb. sakei and Lb. casei. Preliminary classification into genus Lactobacillus was proven by a genus-specific probe using FISH.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Celostátní přehlídky sýrů - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry
ISBN
80-7080-620-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
240-245
Název nakladatele
VŠCHT Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
26. 1. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—