Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017851" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017851 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů.
Popis výsledku v původním jazyce
Polyfenoly jako přirozené antioxidanty přítomné v rostlinách mají příznivý vliv na lidské zdraví svými protizánětlivými, antikarcinogenními a antimikrobiálními účinky. V práci byly použity metody pro stanovení antioxidační kapacity vodných výluhů sladu aječmene.Těmito metodami jsou FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power), ABTS a ITT (Indicative Test Time). Dále byl stanovován obsah celkových polyfenolů metodou Folin-Ciocalteu. Pro sladové extrakty se hodnota celkových polyfenolů pohybovala v rozmezí 2,5-4,5 mg kyseliny gallové/ gsuš.
Název v anglickém jazyce
Study of malting polyphenols and their antioxidant capacity.
Popis výsledku anglicky
Polyphenols are natural antioxidants present in plants and have a positive effect on human health due to their anti-inflammation, anticarcinogenic and anti-microbial effects. Methods for determining antioxidative capacity of liquid extracts of malt and barley were used in the study. These method are FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power), ABTS and ITT (Indicative Test Time). Furthermore, the content of total polyphenols was determined by the Folin-Ciocalteu method. The level of total polyphenols in malt extracts ranged in 2,5-4,5 mg of gallic acid per gram of dry matter.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin,Skalský Dvůr,29-31.5.2006
ISBN
1802-1433
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
133-135
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
29. 5. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—