Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Subletální poškození a detekce Candida utilis DMS 1021 a Kluyveromyces marxianus var. marxianus DMF 1005.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017945" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017945 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Subletální poškození a detekce Candida utilis DMS 1021 a Kluyveromyces marxianus var. marxianus DMF 1005.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato práce byla zaměřena na studium vlivu fyzikálních (záhřev, mražení) a chemických (EDTA, směs organických kyselin, NaCl, nisin) stresových faktorů na růst a životaschopnost kvasinkových kmenů Candida utilis DMF 1021 a Kluyveromyces marxianus var. marxianus DMF 1005. K detekci kvasinkových kmenů po jejich subletálních poškozeních byla použita průtoková cytometrie a mikroskopie.

  • Název v anglickém jazyce

    Sublethal injury and detection of Candida utilis DMS 1021 a Kluyveromyces marxianus var. marxianus DMF 1005.

  • Popis výsledku anglicky

    This work was directed to study the effect of physical (heating, freezing) and chemical (EDTA, mixture of organic acids, NaCl, nisin) stress factors to the growth and viability of two yeast strains of Candida utilis DMF 1021 and Kluyveromyces marxianus var. marxianus DMF 1005 and to consequential detection of these strains after sublethal injuries. For the detection of yeast strains after their sublethal injuries were used the flow cytometry and the microscopy.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídky sýrů - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry

  • ISBN

    80-7080-620-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    265-269

  • Název nakladatele

    VŠCHT Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    26. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku