Barva mělněného masa v atmosféře oxidu uhlenatého
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00020947" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00020947 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Colour of minced meat under carbon monoxide..
Popis výsledku v původním jazyce
Carbon monoxide stabilized the fresh colour of packaged minced meat forming carboxymyoglobine. The objection against its use is possible masking of meat spoilage. It can be assumed that this oxidation is under carbon monoxide atmosphere delayed not onlyby the absence of oxygen, but also by the formation of carboxymyoglobin that is not oxidized and thus less FeIII+ ions are available as catalyst for lipid oxidation.
Název v anglickém jazyce
Colour of minced meat under carbon monoxide..
Popis výsledku anglicky
Carbon monoxide stabilized the fresh colour of packaged minced meat forming carboxymyoglobine. The objection against its use is possible masking of meat spoilage. It can be assumed that this oxidation is under carbon monoxide atmosphere delayed not onlyby the absence of oxygen, but also by the formation of carboxymyoglobin that is not oxidized and thus less FeIII+ ions are available as catalyst for lipid oxidation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
International Congress of Meat Science and Technology
ISBN
90-8686-010-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
Wageningen Academic publishers
Místo vydání
Wageningen
Místo konání akce
Dublin
Datum konání akce
10. 8. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—