Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv odrůdy pšenice a ročníku sklizně na technologickou kvalitu analyzovaný jedno- a vícerozměrnými statistickými metodami.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019053" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019053 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Wheat Variety and Crop Year in Technological Quality Studied by Univariable and Multivariable Analyses

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effects of wheat cultivar and harvest year on the wheat technological quality were studied by univariate and multivariate statistical methods. Two wheat varieties, sown in the harvest years 2003-2005, were used, the first one of European (cultivar Bezostaja, RUS), the second one of American origin (cultivar Jagger, USA). The evaluated parameter values indicated otherness of technological quality of the varieties studied, mostly in the milling effectivity and in proteins contents and quality. Principal component analysis (PCA) results suggested these differences, but their verifiability based on ANOVA testing was not proved. The harvest year mostly affected also the milling quality and alveograph parameters. The baking test results were not affectedby either of both effects studied. The crop of 2003 had higher proximity to the crop of 2004 than to that of 2005. Multivariate analysis (cluster analysis; CA), was used to evaluate the interaction between the wheat cultivar and harvest

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Wheat Variety and Crop Year in Technological Quality Studied by Univariable and Multivariable Analyses

  • Popis výsledku anglicky

    The effects of wheat cultivar and harvest year on the wheat technological quality were studied by univariate and multivariate statistical methods. Two wheat varieties, sown in the harvest years 2003-2005, were used, the first one of European (cultivar Bezostaja, RUS), the second one of American origin (cultivar Jagger, USA). The evaluated parameter values indicated otherness of technological quality of the varieties studied, mostly in the milling effectivity and in proteins contents and quality. Principal component analysis (PCA) results suggested these differences, but their verifiability based on ANOVA testing was not proved. The harvest year mostly affected also the milling quality and alveograph parameters. The baking test results were not affectedby either of both effects studied. The crop of 2003 had higher proximity to the crop of 2004 than to that of 2005. Multivariate analysis (cluster analysis; CA), was used to evaluate the interaction between the wheat cultivar and harvest

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    249-256

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus