Využití ošetření vysokým tlakem pro konzervaci naklíčených luštěnin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019089" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019089 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití ošetření vysokým tlakem pro konzervaci naklíčených luštěnin
Popis výsledku v původním jazyce
Ošetření vysokým tlakem je pro naklíčená semena luštěnin efektivní metodou pro prodloužení jejich skladovatelnosti. Počty všech mikroorganizmů ve všech luštěninách, s výjimkou fazolí mungo, byly působením vysokého tlaku sníženy na počty < 10 CFU/g . Celkový počet mikroorganizmů se zvýšil během 21 denního chladírenského skladování nad 10 CFU/g v hrachu a fazolích mungo (v čočce a cizrně byl < 10 CFU/g). Počty plísní, kvasinek a koliformních zůstaly < 10 CFU/g během celé doby skladování.
Název v anglickém jazyce
High pressure preservation of germinated grain legume seeds
Popis výsledku anglicky
High pressure treatment is effective method of germinated grain legume seed preservation towards to prolonged storage. Total microflora in all grain legume seeds, except in mung bean (green gram), were decreased to less than 10 CFU/g . During 21 days ofstorage in refrigerator the total microflora increased in pea and mung bean (green gram) seeds, in lentil and chickpea seeds was less than 10 CFU/g). The contents of microorganisms (fungi, yeast, Coliform bacteria) were under detection limits of methodsused during all time of storage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XXXVIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, , 21.-23.5. 2007, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, ČR
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
278-281
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—