Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Závislost oxidační stability přírodních emolientů na podmínkách skladování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019186" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019186 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Závislost oxidační stability přírodních emolientů na podmínkách skladování

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Oxidační stabilita emolientů je definována jako odolnost lipidů vůči oxidaci. V této práci byla stanovena oxidační stabilita 9 přírodních emolientů, které lze rozdělit do tří skupin podle délky oxidační stability - lněný a pupálkový olej s nejnižší oxidační stabilitou, meruňkový jádrový, mandlový, kukuřičný klíčkový, dýňový jádrový a makadamiový olej s vyšší oxidační stabilitou a poslední skupina, která byla nejvíce oxidačně stabilní, Shea butter a avokádový olej. Přídavek -tokoferolu zvýšil oxidační stabilitu pouze u 4 zkoumaných emolientů, -tokoferylacetát neovlivnil významně oxidační stabilitu emolientů. Zvýšení teploty analýzy ze 100 °C na 120 °C sníží oxidační stabilitu emolientů v průměru 4krát.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of oxidative stability of natural emollients on storage conditions

  • Popis výsledku anglicky

    Oxidative stability of emollients is defined as the lipid resistance to oxidation. In this research the oxidative stability of 9 natural emollients was determined. These emollients can be divided into three groups by the oxidative stability - linseed oiland evening primrose oil have the lowest oxidative stability; apricot kernel oil, almond oil, corn germ oil, pumpkin kernel oil and macadamia oil have higher oxidative stability; Shea butter and avocado oil have the highest oxidative stability. The addition of -tocopherol increases oxidative stability of 4 emollients, -tocopherylacetate does not influence oxidative stability of emollients. The increase of temperature of analysis (from 100 °C to 120 °C) decreases oxidative stability of emollients on average 4times.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    International conference on cosmetology

  • ISBN

    978-80-254-0454-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    66-69

  • Název nakladatele

    Česká kosmetologická společnost

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku