Příjem antioxidantů v naší stravě a možnosti jeho zvýšení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019199" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019199 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Příjem antioxidantů v naší stravě a možnosti jeho zvýšení
Popis výsledku v původním jazyce
Příjem antioxidanty by byl postačující, kdyby koncentrace volných radikálů v krevní plasmě nebyla příliš vysoká. Množství antioxidantů se zvýší příjmem zeleniny, vysoko vymílané mouky a některých nápojů.
Název v anglickém jazyce
Consumption of antioxidants in Czech diet and possibilities to increase the antioxidant intake
Popis výsledku anglicky
In the average the consumption of antioxidants is sufficient, but the concentration of free radicals in blood plasma is too high. The content of antioxidants could be increased by consumption of more vegetables, dark flour, and suitable beverages.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek z XLV. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
ISBN
978-80-86238-14-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
1-5
Název nakladatele
UNILEVER ČR, spol. s r. o.
Místo vydání
Nelahozeves
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—