Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidant contents and composition in some vegetables and their role in human nutrition.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F00%3A00000859" target="_blank" >RIV/60460709:41210/00:00000859 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant contents and composition in some vegetables and their role in human nutrition.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vegetables are significant sources of antioxidants in human nutrition both in direct consumption and in the form of vegetable juices. Antioxidants regarding their chemical structure could be divided in polyphenols (flavonoids, anthocyanins, phenolcarboxylic acids, and coumarins), carotenoids, and tocopherols. Strong antioxidant activity posses also ascorbic acid and selenium.Major sources of antioxidants in direct consumption and in vegetable juices are onion, parsley, tomatoes, carrot, red and green pepper, beet and celery. Highest total antioxidant amounts were found in onion (65 527.401 - 92 454.003 mg/kg). Onion has the highest polyphenol antioxidant content (65 455 - 87 266 mg/kg) and has also high ascorbic acid content (60 - 5 000 mg/kg).

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant contents and composition in some vegetables and their role in human nutrition.

  • Popis výsledku anglicky

    Vegetables are significant sources of antioxidants in human nutrition both in direct consumption and in the form of vegetable juices. Antioxidants regarding their chemical structure could be divided in polyphenols (flavonoids, anthocyanins, phenolcarboxylic acids, and coumarins), carotenoids, and tocopherols. Strong antioxidant activity posses also ascorbic acid and selenium.Major sources of antioxidants in direct consumption and in vegetable juices are onion, parsley, tomatoes, carrot, red and green pepper, beet and celery. Highest total antioxidant amounts were found in onion (65 527.401 - 92 454.003 mg/kg). Onion has the highest polyphenol antioxidant content (65 455 - 87 266 mg/kg) and has also high ascorbic acid content (60 - 5 000 mg/kg).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zahradnictví (Horticultural Science)

  • ISSN

    1211-0922

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus