Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv různých úrovní hnojení na zvýšení obsahu antioxidantů v hlízách brambor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00128733" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00128733 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of various fertilization levels to increase content of antioxidants in potato tubers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of several years of field experiments was to explore the changes in the total polyphenol and ascorbic acid content, as important antioxidants, in potato tubers at various levels of N, P, K and Mg nutrition. The polyphenol and ascorbic acidcontent was affected particularly by the weather in the experimental year;the fertilization variants had no significant effect on the polyphenol content. A negative effect on ascorbic acid content in tubers was observed in the case of an increased intensity of N fertilization (at 180 kg N/ha ascorbic acid decrease was lower by 6,1% compared to doses 100 kg N/ha). On the contrary, a favourable effect was determined at increased levels of potassium and magnesium fertilization (at 166 kg K/ha a 60 kg Mg/haascorbic acid increase was by 6,2% higher compared to levels 108 kg K/ha and 30 kg Mg/ha).

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of various fertilization levels to increase content of antioxidants in potato tubers

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of several years of field experiments was to explore the changes in the total polyphenol and ascorbic acid content, as important antioxidants, in potato tubers at various levels of N, P, K and Mg nutrition. The polyphenol and ascorbic acidcontent was affected particularly by the weather in the experimental year;the fertilization variants had no significant effect on the polyphenol content. A negative effect on ascorbic acid content in tubers was observed in the case of an increased intensity of N fertilization (at 180 kg N/ha ascorbic acid decrease was lower by 6,1% compared to doses 100 kg N/ha). On the contrary, a favourable effect was determined at increased levels of potassium and magnesium fertilization (at 166 kg K/ha a 60 kg Mg/haascorbic acid increase was by 6,2% higher compared to levels 108 kg K/ha and 30 kg Mg/ha).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GD - Hnojení, závlahy, zpracování půdy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G46058" target="_blank" >1G46058: Posílení konkurenceschopnosti pěstitelů brambor produkcí hlíz s vyšší spotřebitelskou jakostí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Potato for a changing world: 17-th triennal Conference of European association for Potato Research

  • ISBN

    978-973-598-314-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Transilvania University of Brasov

  • Místo vydání

    Brasov, Romania

  • Místo konání akce

    Brasov

  • Datum konání akce

    1. 1. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku