Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv podmínek stanoviště, odrůdy a hnojení na obsah askorbové kyseliny v hlízách brambor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A19675" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:19675 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of conditions of locality, variety and fertilization on the content of ascorbic acid in potato tubers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In precise field trials in the years 2004 and 2005 in CR the effect of conditions of locality, variety and fertilization on ascorbic acid content (AA) in potato tubers was investigated. From four localities in average of two years was statistically determined the highest AA on the Přerov nad Labem locality with the highest temperature average values during both experimental years (by 6.7 to 11.5 % in comparison to other localities). Likewise significant was the effect of variety, Marabel variety with the highest AA content (207.2 mg/kg FM) exceeded other seven varieties by 15 ? 49 %. Negative effect on AA content in tubers has shown increased intensity of N fertilization (at 180 kg N/ha AA decrease was by 6.1 % compared to doses 100 kg N/ha). Contrary,favourable effect was determined at increased levels of potassium and magnesium fertilization (at 166 kg K and 60 kg Mg/ha AA increase was by 6.2 % higher compared to level 108 K and 30 kg Mg/ha).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of conditions of locality, variety and fertilization on the content of ascorbic acid in potato tubers

  • Popis výsledku anglicky

    In precise field trials in the years 2004 and 2005 in CR the effect of conditions of locality, variety and fertilization on ascorbic acid content (AA) in potato tubers was investigated. From four localities in average of two years was statistically determined the highest AA on the Přerov nad Labem locality with the highest temperature average values during both experimental years (by 6.7 to 11.5 % in comparison to other localities). Likewise significant was the effect of variety, Marabel variety with the highest AA content (207.2 mg/kg FM) exceeded other seven varieties by 15 ? 49 %. Negative effect on AA content in tubers has shown increased intensity of N fertilization (at 180 kg N/ha AA decrease was by 6.1 % compared to doses 100 kg N/ha). Contrary,favourable effect was determined at increased levels of potassium and magnesium fertilization (at 166 kg K and 60 kg Mg/ha AA increase was by 6.2 % higher compared to level 108 K and 30 kg Mg/ha).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G46058" target="_blank" >1G46058: Posílení konkurenceschopnosti pěstitelů brambor produkcí hlíz s vyšší spotřebitelskou jakostí</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Plant, Soil and Environment

  • ISSN

    1214-1178

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    252-257

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus