Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Spolupráce Ústavu chemie a technologie sacharidů s cukrovarnickým průmyslem

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019220" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019220 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Spolupráce Ústavu chemie a technologie sacharidů s cukrovarnickým průmyslem

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Aktivity Ústavu chemie a technologie sacharidů VŠCHT Praha orientované na cukrovarnický průmysl zahrnují činnost pedagogickou, technický servis a výzkum. Pedagogická činnost se týká především výuky budoucích specialsitů, jsou organizovány kurzy pro pracovníky cukrovarů. V rámci technického servisu jsou realizovány standardní i specializované rozbory, včetně mezilaboratorních testů. Výzkum a vývoj se orientuje na vývoj nových technologických postupů, výzkum a ověřování nových procesů a na ekologickou likvidaci odpadů cukrovarnického průmyslu.

  • Název v anglickém jazyce

    The cooperation of the Department of Carbohydrate Chemistry and Technology ICT Prague with Sugar Industry

  • Popis výsledku anglicky

    The pegagogic activity of the Department of Carbohydrate Chemistry and Technology in ICT Prague involves courses for intending specialist and for workers from sugar industry; some textbooks are prepared from it. As to technical services: we realize needed analysis, organize process control and detect troubleshooting. Researsch focuses on new technological procedures (e.g. ethanol), processes (membranes, continual chromatographic separation) and on ecological disposal of wastes from sugar industry.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    123

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    142-143

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus