Reologické a senzorické vlastnosti kosmetických krémů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019541" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019541 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Reologické a senzorické vlastnosti kosmetických krémů
Popis výsledku v původním jazyce
K měření bylo použito 9 odlišných vzorků. Výsledky reologické analýzy potvrdily vliv složení krému na jeho reologické vlastnosti. Senzorická analýza prokázala rozdíl mezi vzorky. Hodnotitelé odlišili použití různých emolientů a různý obsah olivového vosku ve vzorcích. Mezi výstupy reologické a senzorické analýzy bylo nalezeno několik průkazných vztahů.
Název v anglickém jazyce
Rheological and sensory properties of cosmetics creams
Popis výsledku anglicky
A set of 9 different creams was analyzed . Rheological analysis confirmed the effect of cream composition on its rheological properties. A sensory analysis proved the differencies among samples. There were distinguished emolients and different content ofolive wax. A couple of conclusive relations were found between rheology and sensory analysis results.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/IAA2060404" target="_blank" >IAA2060404: Psychoreologie vícefázových dispersních systémů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník Mezinárodní kosmetologické konference
ISBN
978-80-254-0454-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
49-52
Název nakladatele
Česká kosmetologická společnost
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—