Determination of phenolic acids by capillary zone electrophoresis and HPLC
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00019944" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00019944 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of phenolic acids by capillary zone electrophoresis and HPLC
Popis výsledku v původním jazyce
background electrolyte contained 50 mM acetic acid, 95 mM 6-aminocaproic acid, 0.1% polyacrylamide, 1% polyvinylpyrrolidone, and 10% methanol. Twelve phenolic acids (gallic, p-hydroxybenzoic, 3,4-dihydroxybenzoic, vanillic, syringic, o-coumaric, p-coumaric, caffeic, sinapic, ferulic, salicylic and chlorogenic) were separated within 10 minutes. Chromatographic separation of these phenolic acids was carried out on an Eclipse XBD C8 column using a mobile phase gradient (acetonitrile / methanol / water / 0.1% phosphoric acid); all were separated within 25 minutes. Electrophoretic and chromatographic determinations of ferulic and chlorogenic acids were compared on barley, malt, and potato samples. The methods? characteristics were: linearity (1 ? 20 mg ml and 0.2 ? 4 mg ml-1), accuracy (recovery 94 ? 5% and 96 ? 4%), intra-assay repeatability (4.1% and 3.5%), and detection limit (0.2 and 0.02 mg ml-1).
Název v anglickém jazyce
Determination of phenolic acids by capillary zone electrophoresis and HPLC
Popis výsledku anglicky
background electrolyte contained 50 mM acetic acid, 95 mM 6-aminocaproic acid, 0.1% polyacrylamide, 1% polyvinylpyrrolidone, and 10% methanol. Twelve phenolic acids (gallic, p-hydroxybenzoic, 3,4-dihydroxybenzoic, vanillic, syringic, o-coumaric, p-coumaric, caffeic, sinapic, ferulic, salicylic and chlorogenic) were separated within 10 minutes. Chromatographic separation of these phenolic acids was carried out on an Eclipse XBD C8 column using a mobile phase gradient (acetonitrile / methanol / water / 0.1% phosphoric acid); all were separated within 25 minutes. Electrophoretic and chromatographic determinations of ferulic and chlorogenic acids were compared on barley, malt, and potato samples. The methods? characteristics were: linearity (1 ? 20 mg ml and 0.2 ? 4 mg ml-1), accuracy (recovery 94 ? 5% and 96 ? 4%), intra-assay repeatability (4.1% and 3.5%), and detection limit (0.2 and 0.02 mg ml-1).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Central European Journal of Chemistry
ISSN
1644-3624
e-ISSN
—
Svazek periodika
6
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
PL - Polská republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000258452100012
EID výsledku v databázi Scopus
—