Comparison of Various Easy-to-Use Procedures for Extraction of Phenols from Apricot Fruits
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43865340" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43865340 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62157124:16270/11:43870549 RIV/62156489:43210/11:00173510
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/molecules16042914" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.3390/molecules16042914</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/molecules16042914" target="_blank" >10.3390/molecules16042914</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of Various Easy-to-Use Procedures for Extraction of Phenols from Apricot Fruits
Popis výsledku v původním jazyce
Phenols are broadly distributed in the plant kingdom and are the most abundant secondary metabolites of plants. Plant polyphenols have drawn increasing attention due to their potential antioxidant properties and their marked effects in the prevention ofvarious oxidative stress associated diseases such as cancer. The objective of this study was to investigate a suitable method for determination of protocatechuic acid, 4-aminobenzoic acid, chlorogenic acid, caffeic acid, vanillin, p-coumaric acid, rutin,ferulic acid, quercetin, resveratrol and quercitrin from apricot samples. A high-performance liquid chromatograph with electrochemical and UV detectors was used. The method was optimized in respect to both the separation selectivity of individual phenolic compounds and the maximum sensitivity with the electrochemical detection. The lowest limits of detection (3 S/N) using UV detection were estimated for ferulic acid (3 mu M), quercitrin (4 mu M) and quercetin (4 mu M). Using electrochem
Název v anglickém jazyce
Comparison of Various Easy-to-Use Procedures for Extraction of Phenols from Apricot Fruits
Popis výsledku anglicky
Phenols are broadly distributed in the plant kingdom and are the most abundant secondary metabolites of plants. Plant polyphenols have drawn increasing attention due to their potential antioxidant properties and their marked effects in the prevention ofvarious oxidative stress associated diseases such as cancer. The objective of this study was to investigate a suitable method for determination of protocatechuic acid, 4-aminobenzoic acid, chlorogenic acid, caffeic acid, vanillin, p-coumaric acid, rutin,ferulic acid, quercetin, resveratrol and quercitrin from apricot samples. A high-performance liquid chromatograph with electrochemical and UV detectors was used. The method was optimized in respect to both the separation selectivity of individual phenolic compounds and the maximum sensitivity with the electrochemical detection. The lowest limits of detection (3 S/N) using UV detection were estimated for ferulic acid (3 mu M), quercitrin (4 mu M) and quercetin (4 mu M). Using electrochem
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CC - Organická chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Molecules
ISSN
1420-3049
e-ISSN
—
Svazek periodika
16
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CH - Švýcarská konfederace
Počet stran výsledku
23
Strana od-do
2914-2936
Kód UT WoS článku
000289236200013
EID výsledku v databázi Scopus
—