Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidační vlastnosti volných, rozpustných esterů a nerozpustných vázaných fenolových látek v různých odrůdách ječmenů a odpovídajících sladů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021104" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021104 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant Properties of Free, Soluble Ester and Insoluble-Bound Phenolic Compounds in Different Barley Varieties and Corresponding Malts

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ten different barley cultivars and their corresponding malts were used to obtain different fractions. Phenolics extracted belonged to free, soluble esters and insoluble-bound fractions. Total phenolic content (TPC) of the free fraction, as measured according to the Folin-Ciocalteu method, ranged from 37.7 to 167.2 mg gallic acid equiv/kg of dried material (GAE/kgdw) for barley and between 34.1 and 72.3 mg GAE/kgdw for malt. The bound phenolic content ranged from 210.3 to 320.5 and between 81.1 and 234.9mg GAE/kgdw for barley and malt, respectively. The contribution of bound phenolics to the TPC was significantly higher than that of free and esterified fractions. Catechin and ferulic acid, quantified by high performance liquid chromatography with diodearray detector (HPLC-DAD), were the most abundant phenolics in the free and bound fractions, respectively. The p-coumaric acid content was lower in hulless genotypes, as compared to hulled genotypes, showing that it is mainly concentrate

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant Properties of Free, Soluble Ester and Insoluble-Bound Phenolic Compounds in Different Barley Varieties and Corresponding Malts

  • Popis výsledku anglicky

    Ten different barley cultivars and their corresponding malts were used to obtain different fractions. Phenolics extracted belonged to free, soluble esters and insoluble-bound fractions. Total phenolic content (TPC) of the free fraction, as measured according to the Folin-Ciocalteu method, ranged from 37.7 to 167.2 mg gallic acid equiv/kg of dried material (GAE/kgdw) for barley and between 34.1 and 72.3 mg GAE/kgdw for malt. The bound phenolic content ranged from 210.3 to 320.5 and between 81.1 and 234.9mg GAE/kgdw for barley and malt, respectively. The contribution of bound phenolics to the TPC was significantly higher than that of free and esterified fractions. Catechin and ferulic acid, quantified by high performance liquid chromatography with diodearray detector (HPLC-DAD), were the most abundant phenolics in the free and bound fractions, respectively. The p-coumaric acid content was lower in hulless genotypes, as compared to hulled genotypes, showing that it is mainly concentrate

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of the Institute of Brewing

  • ISSN

    0046-9750

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    114

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000255310800004

  • EID výsledku v databázi Scopus