Význam minoritních mastných kyselin v jedlých tucích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021128" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021128 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Význam minoritních mastných kyselin v jedlých tucích
Popis výsledku v původním jazyce
Je stálá diskuse, zda máslo (mléčný tuk) nebo margarín (rostlinný tuk) je optimální pro naši výživu. Fakt, že mléčný tuk obsahuje mnoho minoritních mastných kyselin je většinou přehlížen. 11-cyklohexyludekanová kyselina je obsažena v kravském mléce v množství 0,1 - 0,2 %. V mateřském mléce je taktéž obsažena. Tato kyselina byla syntetizována a byly zkoumány její antimikrobiální vlastnosti.
Název v anglickém jazyce
Importance of minority fatty acid in edible fats
Popis výsledku anglicky
In an ongoig discussion of it is butter (milk fat) or margarine (plant fat) that is optimal for our diet. The fact that the milk fat contains many minor fatty acids is mostly neglected. The 11-cyclohexaneundecanoic acid is contained in cow milk fat in amount 0.1 - 0.2 %. It is also contained in human milk. This acid was synthesized and its antimicrobial properties were investigated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
ISBN
978-80-86238-54-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Valtice
Datum konání akce
14. 5. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—