Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Význam minoritních mastných kyselin v jedlých tucích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021128" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021128 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Význam minoritních mastných kyselin v jedlých tucích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Je stálá diskuse, zda máslo (mléčný tuk) nebo margarín (rostlinný tuk) je optimální pro naši výživu. Fakt, že mléčný tuk obsahuje mnoho minoritních mastných kyselin je většinou přehlížen. 11-cyklohexyludekanová kyselina je obsažena v kravském mléce v množství 0,1 - 0,2 %. V mateřském mléce je taktéž obsažena. Tato kyselina byla syntetizována a byly zkoumány její antimikrobiální vlastnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Importance of minority fatty acid in edible fats

  • Popis výsledku anglicky

    In an ongoig discussion of it is butter (milk fat) or margarine (plant fat) that is optimal for our diet. The fact that the milk fat contains many minor fatty acids is mostly neglected. The 11-cyclohexaneundecanoic acid is contained in cow milk fat in amount 0.1 - 0.2 %. It is also contained in human milk. This acid was synthesized and its antimicrobial properties were investigated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků

  • ISBN

    978-80-86238-54-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Valtice

  • Datum konání akce

    14. 5. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku