Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Minoritní složky mléčného tuku, kyselina 11-cyklohecylundekanová zvláště

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021183" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021183 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Minoritní složky mléčného tuku, kyselina 11-cyklohecylundekanová zvláště

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Stále pokračují diskuse, zda je pro naši výživu optimální máslo či margarín. Ten fakt, že mléčný tuk obsahuje mnoho minoritních mastných kyselin je většinou opomíjen. 11-cyklohexylundekanová kyselina je obsažena v kravském mléce v množství 0,1 - 0,2 %, je také obsažena v mateřském mléce. Tato kyselina byla syntetizována a byly určeny její antimikrobiální vlastnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Minor components of milk fat, particularly 11-cyclohexylundecanoic acid

  • Popis výsledku anglicky

    In an ongoing discussion if it is butter or margarine that is optimal for our diet. The fact fact that the milk fat contains many minor fatty acids is mostly neglected. The 11-cyclohexylundecanoic acid is contained in cow milk fat in amount 0.1 ? 0.2 %.It is also contained in human milk. This acid was synthesized and its antimicrobial properties was investigated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídky sýrů 2008 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-695-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    VŠCHT Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    24. 1. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku