Minoritní složky mléčného tuku, kyselina 11-cyklohecylundekanová zvláště
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021183" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021183 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Minoritní složky mléčného tuku, kyselina 11-cyklohecylundekanová zvláště
Popis výsledku v původním jazyce
Stále pokračují diskuse, zda je pro naši výživu optimální máslo či margarín. Ten fakt, že mléčný tuk obsahuje mnoho minoritních mastných kyselin je většinou opomíjen. 11-cyklohexylundekanová kyselina je obsažena v kravském mléce v množství 0,1 - 0,2 %, je také obsažena v mateřském mléce. Tato kyselina byla syntetizována a byly určeny její antimikrobiální vlastnosti.
Název v anglickém jazyce
Minor components of milk fat, particularly 11-cyclohexylundecanoic acid
Popis výsledku anglicky
In an ongoing discussion if it is butter or margarine that is optimal for our diet. The fact fact that the milk fat contains many minor fatty acids is mostly neglected. The 11-cyclohexylundecanoic acid is contained in cow milk fat in amount 0.1 ? 0.2 %.It is also contained in human milk. This acid was synthesized and its antimicrobial properties was investigated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Celostátní přehlídky sýrů 2008 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-695-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
VŠCHT Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
24. 1. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—