Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv taninů na obsah a složení polyfenolů růžových vín

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021129" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021129 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv taninů na obsah a složení polyfenolů růžových vín

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tento příspěvek se zabývá stanovením celkových a jednotlivých polyfenolických látek v růžovém víně, jejich obsahem a změnami jejich obsahu po přídavku taninů ve dvou různých koncentracích. Vína byla před i po přídavku taninů senzoricky analyzována a bylsestaven chuťový profil vlivu taninů na senzorické vlastnosti. Přídavek taninu do vína může výrazně ovlivnit chuť i vůni vína, jak pozitivně tak i negativně.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of tannins to content and structur polyphnols in rose wine

  • Popis výsledku anglicky

    This work is concerned with the assessment of aggregate and individual polyphenolic substances in rosé wine, their content and changes of their content after the addition of tannins in two different concentrations. Wines were subjected to a sensory analysis both before and after the addition of tannins, and a taste profile of the impact of tannins on sensory properties was compiled. The addition of tannin into wine can influence significantly the taste as well as the aroma of wine, both in positive andnegative terms.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Rosé 2008

  • ISBN

    978-80-7375-183-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    MZLU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 6. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku