Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fermentované salámy a probiotika

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021132" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021132 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fermentované salámy a probiotika

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Je zhodnocen význam fermentovaných salámů jako zdroje probiotik. Startovací kultury, které zajišťující údržnost a technologické vlastnosti fermentovaných salámů, mohou působit pro konzumenta jako probiotika. Tento účinek závisí i na schopnosti přežít vefermentovaných salámech všechny technologické procesy. Je třeba detailně prozkoumat jejich účinky i výskyt v těchto potravinách.

  • Název v anglickém jazyce

    Fermented sausages and probiotics

  • Popis výsledku anglicky

    The starter cultures that provide shelf life and technological properties of fermented sausages can take effect as probiotics. This effect depends on their ability to survive all the technological processes in fermented sausages. To examine the occurrence and the effects of probiotics in fermented sausages is needed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinářská revue

  • ISSN

    1801-9102

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus