Fermentované salámy a probiotika
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021132" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021132 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Fermentované salámy a probiotika
Popis výsledku v původním jazyce
Je zhodnocen význam fermentovaných salámů jako zdroje probiotik. Startovací kultury, které zajišťující údržnost a technologické vlastnosti fermentovaných salámů, mohou působit pro konzumenta jako probiotika. Tento účinek závisí i na schopnosti přežít vefermentovaných salámech všechny technologické procesy. Je třeba detailně prozkoumat jejich účinky i výskyt v těchto potravinách.
Název v anglickém jazyce
Fermented sausages and probiotics
Popis výsledku anglicky
The starter cultures that provide shelf life and technological properties of fermented sausages can take effect as probiotics. This effect depends on their ability to survive all the technological processes in fermented sausages. To examine the occurrence and the effects of probiotics in fermented sausages is needed.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Potravinářská revue
ISSN
1801-9102
e-ISSN
—
Svazek periodika
5
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—