Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidanty v tukových emulzích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021182" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021182 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Antioxidanty v tukových emulzích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Oxidace lipidů v disperzních systémech je komplikovaná transportními procesy. Řídícím dějem je difuze kyslíku do kapalného tuku, resp. kapalného podílu tuku. Systém použitých antioxidantů v tukové emulzi musí odpovídat vlastnostem těchto systémů. V emulzích je možné použít jak antioxidanty rozpustné v tuku, tak ve vodné fázi a jejich vzájemné kombinace. Zajímavé jsou antioxidanty, které vykazují povrchovou aktivitu jako emulgátory. V práci byl sledován vliv antioxidantů (kyselina askorbová, askorbylpalmitát, tokoferol a jejich vzájemné kombinace) na rychlost oxidace lipidů v margarínových emulzích.

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidants in fat emulsions

  • Popis výsledku anglicky

    Lipid oxidation in dispersed systems is complicated because of transport processes. Oxygen diffusion to liquid fat or liquid part of fat is main process. The system of used antioxidants in fat emulsion has to agree with character of these systems. In emulsion it is possible to use antioxidants soluble in fats, also in water phase and their combinations. Antioxidants, which have surface activity as emulsifiers, are interesting. In this study the influence of antioxidants (ascorbic acid, ascorbyl palmitate, tocopherol and their combinations) on lipid oxidation in margarine emusions was determined.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek 39. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav potravinářského průmyslu

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem

  • Datum konání akce

    26. 5. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku