Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Statistická analýza jakosti komerční pšeničné mouky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021196" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021196 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Statistická analýza jakosti komerční pšeničné mouky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vliv ročníku produkce byl v letech 2004-2006 posouzen na souboru 30 vzorků komerčních maloobchodních mouk, kdy kvalita byla popsána 18 znaky (parametry mouky, těsta, pečiva). Sledované mouky byly v průměru pekařsky slabší (obsah mokrého lepku a bílkovin26,6 a 12,6 %, číslo poklesu 324 s). Kvalita bílkovin nebyla mezi ročníky rozdílná, ale podobaly se měrné objemy v letech 2004-2005 (průměry 332, 336 a 363 ml?100g-1). Měrný objem koreloval s kvalitou bílkovin a těsta, penetrace střídy s počtem pórů na cm2.

  • Název v anglickém jazyce

    Statistical analysis of wheat flour quality

  • Popis výsledku anglicky

    Production year influence was during a period of 2004-2006 evaluated for 30 retail flours set, and 18 parameters of flour, dough and bread served for quality description. In average of sample studied, flours were bakery weaker (wet gluten a protein contents 26.6 and 12.6%, Falling Number 324 s). Between productions years observed, protein quality was not different, but bread volumes were similar in years 2004-2005 (means 332-336, and 363 ml?100g-1 in 2006). Specific bread volume correlated to protein and dough quality, while bread crumb penetration with number of cells/cm2.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník konference Aktuální poznatky pěstování, šlechtění, ochraně rostlin a zpracování produktů

  • ISBN

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Profi Press, s.r.o

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Troubsko

  • Datum konání akce

    13. 11. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku