Statistická analýza jakosti komerční pšeničné mouky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021196" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021196 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Statistická analýza jakosti komerční pšeničné mouky
Popis výsledku v původním jazyce
Vliv ročníku produkce byl v letech 2004-2006 posouzen na souboru 30 vzorků komerčních maloobchodních mouk, kdy kvalita byla popsána 18 znaky (parametry mouky, těsta, pečiva). Sledované mouky byly v průměru pekařsky slabší (obsah mokrého lepku a bílkovin26,6 a 12,6 %, číslo poklesu 324 s). Kvalita bílkovin nebyla mezi ročníky rozdílná, ale podobaly se měrné objemy v letech 2004-2005 (průměry 332, 336 a 363 ml?100g-1). Měrný objem koreloval s kvalitou bílkovin a těsta, penetrace střídy s počtem pórů na cm2.
Název v anglickém jazyce
Statistical analysis of wheat flour quality
Popis výsledku anglicky
Production year influence was during a period of 2004-2006 evaluated for 30 retail flours set, and 18 parameters of flour, dough and bread served for quality description. In average of sample studied, flours were bakery weaker (wet gluten a protein contents 26.6 and 12.6%, Falling Number 324 s). Between productions years observed, protein quality was not different, but bread volumes were similar in years 2004-2005 (means 332-336, and 363 ml?100g-1 in 2006). Specific bread volume correlated to protein and dough quality, while bread crumb penetration with number of cells/cm2.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník konference Aktuální poznatky pěstování, šlechtění, ochraně rostlin a zpracování produktů
ISBN
—
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Profi Press, s.r.o
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Troubsko
Datum konání akce
13. 11. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—