Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Modelový průzkum kvality pšeničné mouky pro spotřebitele

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021197" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021197 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Modelový průzkum kvality pšeničné mouky pro spotřebitele

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V letech 2004-2007 bylo z obchodní sítě získáno 40 vzorků spotřebitelsky balené mouky (1 kg). Jakost byla stanovena analytickými metodami, reologickými zkouškami kynutého těsta, pekařským pokusem a analýzou obrazu. Statisticky byl posouzen vliv ročníku sklizně (2003-2006) a lokality pěstování (kraje Pl-zeňský, Ústecký, Zlínský, Hradecký a Vysočina). Kvalita mouky byla podle shlukové analýzy asi z 60 % podobná mezi ročníky 2003-2004 a nejvíce odlišná mezi ročníky 2004 a 2006. Mezi moukami z jednotli-výchkrajů byly zjištěny průkazné rozdíly v obsahu a kvalitě bílkovin a měrném objemu pečiva, zatímco ve vzhledu střídy byly rozdíly méně významné.

  • Název v anglickém jazyce

    Model survey of wheat flour quality for consumers

  • Popis výsledku anglicky

    In period of years 2004-2007, 40 retail flours set was collected and quality was described by analytical methods, fermented dough rheological test, baking test and by image analysis. Influences of crop year (2003-2006) and planting lokality (Plzeňský, Ústecký, Zlínský, Hradecký a Vysočina regions) were as-sessed statistically. Clustering of the crop years showed similar quality in 2003-2004, and the most diffe-rent between crops 2004-2006. According to flour region origin, sample differed mostly both inprotein content and properties and specific bread volume. Localities distinguishing in terms of bread crumb image data was not so obvious.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Ročenka Mlynářských novin 2008

  • ISSN

    1214-6366

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus