Obsah a složení tuku mražených krémů, trvanlivého pečiva a cukrovinek na českém trhu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021287" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021287 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah a složení tuku mražených krémů, trvanlivého pečiva a cukrovinek na českém trhu
Popis výsledku v původním jazyce
Hodnocené vzorky postihují sortiment mražených krémů běžně dostupný na českém trhu. Analýzy byly provedeny v červenci 2003 (10 vzorků) a v červenci 2007 (18 vzorků). Druhý soubor výrobků zahrnující trvanlivé pečivo (oplatky a sušenky) a cukrovinky (celkem 23 vzorků) byl analyzován v březnu 2008. Mezi hodnocené kvalitativní znaky patřily obsah nasycených, nenasycených, polynenasycených a trans mastných kyselin. U polynenasycených kyselin bylo také sledováno zastoupení n-6 a n-3 mastných kyselin. Kvalitativní posun byl nalezen především v obsahu trans mastných kyselin, který se za poslední roky výrazně snížil.
Název v anglickém jazyce
Fat content and composition of ice creams, pastries and sweets on Czech market
Popis výsledku anglicky
The work is focused on quality of fat in selected food products on the Czech market. The fat content and composition of fatty acids were evaluated in ice creams (28 samples), pastries and sweets (23 samples).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
ISBN
978-80-86238-54-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Valtice
Datum konání akce
14. 5. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—