Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah a složení tuku mražených krémů, trvanlivého pečiva a cukrovinek na českém trhu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021287" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021287 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah a složení tuku mražených krémů, trvanlivého pečiva a cukrovinek na českém trhu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hodnocené vzorky postihují sortiment mražených krémů běžně dostupný na českém trhu. Analýzy byly provedeny v červenci 2003 (10 vzorků) a v červenci 2007 (18 vzorků). Druhý soubor výrobků zahrnující trvanlivé pečivo (oplatky a sušenky) a cukrovinky (celkem 23 vzorků) byl analyzován v březnu 2008. Mezi hodnocené kvalitativní znaky patřily obsah nasycených, nenasycených, polynenasycených a trans mastných kyselin. U polynenasycených kyselin bylo také sledováno zastoupení n-6 a n-3 mastných kyselin. Kvalitativní posun byl nalezen především v obsahu trans mastných kyselin, který se za poslední roky výrazně snížil.

  • Název v anglickém jazyce

    Fat content and composition of ice creams, pastries and sweets on Czech market

  • Popis výsledku anglicky

    The work is focused on quality of fat in selected food products on the Czech market. The fat content and composition of fatty acids were evaluated in ice creams (28 samples), pastries and sweets (23 samples).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků

  • ISBN

    978-80-86238-54-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Valtice

  • Datum konání akce

    14. 5. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku