Výskyt esterů 3-chlorpropane-1,2-diolu s mastnými kyselinami v dětské výživě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021295" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021295 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22330/09:00022343
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Occurrence of 3-chloropropane-1,2-diol fatty acid esters in infant and baby foods
Popis výsledku v původním jazyce
A series of 14 starter formula, follow-up formula, and growing-up milk produced by three manufacturers was analyzed by for the chloropropanols 1,3-dichloropropan-2-ol (1,3-DCP), 3-chloropropane-1,2-diol (3-MCPD) and their fatty acid esters. While none ofthe products contained free chloropropanols at levels exceeding the method detections limits, all of them contained relatively high amounts of 3-MCPD esters. The latter concentrations ranged from 62 to 588 ?g of 3-MCPD esters (bound 3-MCPD)/kg on the product basis.
Název v anglickém jazyce
Occurrence of 3-chloropropane-1,2-diol fatty acid esters in infant and baby foods
Popis výsledku anglicky
A series of 14 starter formula, follow-up formula, and growing-up milk produced by three manufacturers was analyzed by for the chloropropanols 1,3-dichloropropan-2-ol (1,3-DCP), 3-chloropropane-1,2-diol (3-MCPD) and their fatty acid esters. While none ofthe products contained free chloropropanols at levels exceeding the method detections limits, all of them contained relatively high amounts of 3-MCPD esters. The latter concentrations ranged from 62 to 588 ?g of 3-MCPD esters (bound 3-MCPD)/kg on the product basis.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06168" target="_blank" >2B06168: Strategie zajištění chemické bezpečnosti tepelně zpracovaných výrobků z brambor a cereálií</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
European Food Research and Technology
ISSN
1438-2377
e-ISSN
—
Svazek periodika
2008
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000262672000008
EID výsledku v databázi Scopus
—