Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

České léčivé rostliny jako možný zdroj antioxidantů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021309" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021309 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Czech medicinal plants as possible sources of antioxidants

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The antioxidant activity of 17 Czech medicinal plants was studied and compared with the antioxidant activity of green tea. The antioxidant activities of water and ethanol extracts of the plants tested were determined by a spectrophotometric method usingthe stable free radical DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl), and further the contents of the compounds with reducing properties in water extracts were determined by flow injection analysis with amperometric detection (using a detection potential +0.7 V). Considerable antioxidant activities were found in the extracts of plants from the Rosaceae family (rosehips and leaves of raspberry, blackberry, and strawberry), the Lamiaceae family (oregano, sweet balm, thyme, dead-nettle, and mint), and flowers of linden and elder.

  • Název v anglickém jazyce

    Czech medicinal plants as possible sources of antioxidants

  • Popis výsledku anglicky

    The antioxidant activity of 17 Czech medicinal plants was studied and compared with the antioxidant activity of green tea. The antioxidant activities of water and ethanol extracts of the plants tested were determined by a spectrophotometric method usingthe stable free radical DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl), and further the contents of the compounds with reducing properties in water extracts were determined by flow injection analysis with amperometric detection (using a detection potential +0.7 V). Considerable antioxidant activities were found in the extracts of plants from the Rosaceae family (rosehips and leaves of raspberry, blackberry, and strawberry), the Lamiaceae family (oregano, sweet balm, thyme, dead-nettle, and mint), and flowers of linden and elder.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000255982700005

  • EID výsledku v databázi Scopus