Bramborový knedlík Duo 500g
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021357" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021357 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60109807:_____/08:#0000154
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bramborový knedlík Duo 500g
Popis výsledku v původním jazyce
Ve hnětači těsta k 10kg směsi na bramborové knedlíky v prášku přidáme 9 ? 9,5 l vody a odděleně připravíme žluté a fialové těsto. Základem žluté směsi jsou sušené bramborové vločky žlutomasých odrůd jako Ornella, fialové směsi vločky odrůd s modrou dužninou jako Valfi. Těsta necháme 3 minuty odležet a poté jimi naplníme formovací stroj Cornucopia KN 400 firmy Rheon, který pomocí tvarovacích trysek a kroužků vyrábí 500g válečky o průměru 6cm, na průřezu dvoubarevné (dle použitých trysek např. ve tvaru fialové spirály nebo trojlístku). Vytvořené knedlíky vaříme 26 minut v konvektomatu při 95°C. Po uvaření knedlík můžeme nakrájet nebo vcelku zchladíme a zabalíme do vakua (trvanlivost 10 dnů). Lokalizace: Funkční vzorky inovovaných 500g bramborových knedlíků byly vyrobeny v dubnu 2008 ze 77kg těsta na lince firmy Beskyd Fryčovice a.s. provoz Horní Cerekev. Technické parametry: antioxidační kapacita je u fialových knedlíků 1,5 vyšší než u běžných knedlíků
Název v anglickém jazyce
Potato dumpling Duo 500g
Popis výsledku anglicky
In a kneader for 10 kg dough mixture on potato dumplings in powder add 9 to 9.5 liters of water and separately prepare yellow and purple dough. The basis of the yellow mixture is dried potato flakes (yellow) varieties as Ornella, purple mixed with blue flakes varieties pulp as Valfi. Let dough 3 minutes after they mature and fill molding machine Cornucopia CN 400 companies Rheon by using molding nozzle rings and produces 500 g cylinders with a diameter of 6 cm, the cross-section of a two-colored (according to the nozzles, for example in the form of purple spirals, or trio). Created dumplings cook 26 minutes in oven at 95 ° C. After cooking dumplings can slice or whole and pack up to vacuum (shelf life 10 days). Location: The 500 g samples of innovativepotato dumplings were produced in April 2008 from 77 kg dough on the line as the company Beskydy Frycovice Horní Cerekev operation. Technical parameters: antioxidant capacity of purple dumplings 1,2 higher than in normal dumplings
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Bram09
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Obsah tuku 0,5%, obsah bílkovin 4%, obsah sacharidů 45%, o 20 vyšší antioxidační kapacita než u běžných knedlíků
Ekonomické parametry
roční zvýšení objemu výroby
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
60461373
Název vlastníka
Ústav konzervace potravin a technologie masa, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT v Praze
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—