Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bramborový knedlík Duo 500g

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021357" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021357 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60109807:_____/08:#0000154

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bramborový knedlík Duo 500g

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ve hnětači těsta k 10kg směsi na bramborové knedlíky v prášku přidáme 9 ? 9,5 l vody a odděleně připravíme žluté a fialové těsto. Základem žluté směsi jsou sušené bramborové vločky žlutomasých odrůd jako Ornella, fialové směsi vločky odrůd s modrou dužninou jako Valfi. Těsta necháme 3 minuty odležet a poté jimi naplníme formovací stroj Cornucopia KN 400 firmy Rheon, který pomocí tvarovacích trysek a kroužků vyrábí 500g válečky o průměru 6cm, na průřezu dvoubarevné (dle použitých trysek např. ve tvaru fialové spirály nebo trojlístku). Vytvořené knedlíky vaříme 26 minut v konvektomatu při 95°C. Po uvaření knedlík můžeme nakrájet nebo vcelku zchladíme a zabalíme do vakua (trvanlivost 10 dnů). Lokalizace: Funkční vzorky inovovaných 500g bramborových knedlíků byly vyrobeny v dubnu 2008 ze 77kg těsta na lince firmy Beskyd Fryčovice a.s. provoz Horní Cerekev. Technické parametry: antioxidační kapacita je u fialových knedlíků 1,5 vyšší než u běžných knedlíků

  • Název v anglickém jazyce

    Potato dumpling Duo 500g

  • Popis výsledku anglicky

    In a kneader for 10 kg dough mixture on potato dumplings in powder add 9 to 9.5 liters of water and separately prepare yellow and purple dough. The basis of the yellow mixture is dried potato flakes (yellow) varieties as Ornella, purple mixed with blue flakes varieties pulp as Valfi. Let dough 3 minutes after they mature and fill molding machine Cornucopia CN 400 companies Rheon by using molding nozzle rings and produces 500 g cylinders with a diameter of 6 cm, the cross-section of a two-colored (according to the nozzles, for example in the form of purple spirals, or trio). Created dumplings cook 26 minutes in oven at 95 ° C. After cooking dumplings can slice or whole and pack up to vacuum (shelf life 10 days). Location: The 500 g samples of innovativepotato dumplings were produced in April 2008 from 77 kg dough on the line as the company Beskydy Frycovice Horní Cerekev operation. Technical parameters: antioxidant capacity of purple dumplings 1,2 higher than in normal dumplings

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Bram09

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Obsah tuku 0,5%, obsah bílkovin 4%, obsah sacharidů 45%, o 20 vyšší antioxidační kapacita než u běžných knedlíků

  • Ekonomické parametry

    roční zvýšení objemu výroby

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    60461373

  • Název vlastníka

    Ústav konzervace potravin a technologie masa, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT v Praze

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem