Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv barvy dužniny a pěstební lokality na obsah polyfenolů a antioxidační aktivitu brambor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F08%3A23944" target="_blank" >RIV/60460709:41210/08:23944 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/08:9P003834

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of flesh colour and growing locality on polyphenolic content and antioxidant activity in potatoes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Compounds contained in potato tubers that may act as antioxidants have been attracting increased attention. The main antioxidants in potatoes are polyphenolic compounds. The total polyphenolic content and antioxidant activity in potato tubers of four yellow-fleshed cultivars and two purple-fleshed cultivars from the 2004 harvest were tested. The total polyphenolic content (TP) was determined using the Folin-Ciocalteau reagent (FC) and the antioxidant activity (AA), with the DPPH method using stable freeradical 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH). Significant differences were found in total polyphenolic content between the yellow-fleshed cultivars Karin, Impala, Ditta, and Saturna. Significant differences between yellow and purple-fleshed potatoes were found: the yellow-fleshed cultivars had an average of 2.96 g gallic acid equivalents (GAE) per kg DM, the purple-fleshed cultivars 4.68 g GAE per kg DM. Significant differences in AA between the yellow and purple-fleshed cultivars were

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of flesh colour and growing locality on polyphenolic content and antioxidant activity in potatoes

  • Popis výsledku anglicky

    Compounds contained in potato tubers that may act as antioxidants have been attracting increased attention. The main antioxidants in potatoes are polyphenolic compounds. The total polyphenolic content and antioxidant activity in potato tubers of four yellow-fleshed cultivars and two purple-fleshed cultivars from the 2004 harvest were tested. The total polyphenolic content (TP) was determined using the Folin-Ciocalteau reagent (FC) and the antioxidant activity (AA), with the DPPH method using stable freeradical 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH). Significant differences were found in total polyphenolic content between the yellow-fleshed cultivars Karin, Impala, Ditta, and Saturna. Significant differences between yellow and purple-fleshed potatoes were found: the yellow-fleshed cultivars had an average of 2.96 g gallic acid equivalents (GAE) per kg DM, the purple-fleshed cultivars 4.68 g GAE per kg DM. Significant differences in AA between the yellow and purple-fleshed cultivars were

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G46058" target="_blank" >1G46058: Posílení konkurenceschopnosti pěstitelů brambor produkcí hlíz s vyšší spotřebitelskou jakostí</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Horticulturae

  • ISSN

    0304-4238

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    117

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus