Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kompositní mouky - charakteristiky škrobu a pečiva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022238" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022238 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kompositní mouky - charakteristiky škrobu a pečiva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přídavky 10 a 20 % prosa, kukuřice, pohanky, sóji, lupiny, amarantu a quinoi k pšeničné mouce vznikají různé druhy kompozitní mouky s nutričním přínosem. Ve srovnání s pšeničnou moukou byl zjištěn příznivý vliv 10% přídavku sledovaných plodin na vlastnosti finálního výrobku. Vyšší koncentrace prosa, sóji, lupiny, amarantu a quinoi naopak negativně ovlivnila amylografické maximum i senzorické charakteristiky pečiva.

  • Název v anglickém jazyce

    Flour composites - starch and bread characteristics

  • Popis výsledku anglicky

    Supplements of 10 and 20% of corn, millet, buckwheat, soya, lupine, amaranth and quinoa flour to wheat one formed different sort of composite flour with interesting nutrition benefits. In comparison to the standard, the positive effect was brought by 10%of evaluated samples, mostly on specific bread volume. Higher concentration of millet, soya, lupin, quinoa and amaranth had a negative influence on amylograph maximum and bread sensory parameters.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 5th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-72-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    40

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    praha

  • Datum konání akce

    11. 11. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku