Kompositní mouky - charakteristiky škrobu a pečiva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022238" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022238 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kompositní mouky - charakteristiky škrobu a pečiva
Popis výsledku v původním jazyce
Přídavky 10 a 20 % prosa, kukuřice, pohanky, sóji, lupiny, amarantu a quinoi k pšeničné mouce vznikají různé druhy kompozitní mouky s nutričním přínosem. Ve srovnání s pšeničnou moukou byl zjištěn příznivý vliv 10% přídavku sledovaných plodin na vlastnosti finálního výrobku. Vyšší koncentrace prosa, sóji, lupiny, amarantu a quinoi naopak negativně ovlivnila amylografické maximum i senzorické charakteristiky pečiva.
Název v anglickém jazyce
Flour composites - starch and bread characteristics
Popis výsledku anglicky
Supplements of 10 and 20% of corn, millet, buckwheat, soya, lupine, amaranth and quinoa flour to wheat one formed different sort of composite flour with interesting nutrition benefits. In comparison to the standard, the positive effect was brought by 10%of evaluated samples, mostly on specific bread volume. Higher concentration of millet, soya, lupin, quinoa and amaranth had a negative influence on amylograph maximum and bread sensory parameters.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 5th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-72-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
40
Strana od-do
—
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
praha
Datum konání akce
11. 11. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—