Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fortifikace pšeničné mouky světlé přídavky netradičních plodin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022243" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022243 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fortifikace pšeničné mouky světlé přídavky netradičních plodin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byl sledován vliv 10 a 20 % kukuřice, prosa, pohanky, sóji,amarantu a lupiny na chování pšeničné mouky hladké světlé. Ve srovnání se standardem se zvýšily vaznosti vody a zlepšily amylografické znaky. Vlivem pohanky, sóji, lupiny a amarantu došloke zvýšení vaznosti vody, ale ke zhoršení zpracovatelnosti těsta (zvýšení lepivosti). Při 10% přídavcích všech netradičních plodin a 20 % prosa a kukuřice nebyl významně ovlivněn tvar ani vzhled výrobku, ale měrné objemy průkazně narostly.

  • Název v anglickém jazyce

    Wheat flour fortirication by non-traditional crops addition

  • Popis výsledku anglicky

    Impact of 10 and 20% supplements of corn, millet, buckwheat, soy, amaranth and lupine on wheat flour behaviour was tested. Against pure wheat standard, farinograph water absorption values got higher and the amylograph ones got better. Buckwheat, soy, lupine and amaranth additions increased water absorption, but worsen dough manufacturing via dough stickiness increasing. At 10% addition of all tested crops and at 20% of added millet and corn, bread shape and appearance were not affected, but bread volumes increased.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových zdrojů

  • ISBN

    978-80-7375-281-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    MZLU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    5. 3. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku