Lupin addition effect on wheat, flour ang bread properties
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022248" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022248 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Lupin addition effect on wheat, flour ang bread properties
Popis výsledku v původním jazyce
Effect of 10, 20 and 30% of lupine substitute on commercial wheat flour properties was observed. The farinograph water absorption was higher compared to standard, but extensigraph and alveograph results were affected by dough structure weakening. Amylogram maximum dropped about a half on 400 AU. Specific bread volume rose according to lupine addition as well as dough stickliness. Crumb colour was influenced positively, and overall sensory bread profiles were acceptable.
Název v anglickém jazyce
Lupin addition effect on wheat, flour ang bread properties
Popis výsledku anglicky
Effect of 10, 20 and 30% of lupine substitute on commercial wheat flour properties was observed. The farinograph water absorption was higher compared to standard, but extensigraph and alveograph results were affected by dough structure weakening. Amylogram maximum dropped about a half on 400 AU. Specific bread volume rose according to lupine addition as well as dough stickliness. Crumb colour was influenced positively, and overall sensory bread profiles were acceptable.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of 5th International Technical Symposium on Food Processing, Monitoring Technology in Bioprocesses and Food Quality Management
ISBN
978-3-00-028811-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
Leibniz - Institut für Agrartechnik
Místo vydání
Postdam
Místo konání akce
Potsdam
Datum konání akce
31. 8. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—