Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Lupin addition effect on wheat, flour ang bread properties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022248" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022248 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Lupin addition effect on wheat, flour ang bread properties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Effect of 10, 20 and 30% of lupine substitute on commercial wheat flour properties was observed. The farinograph water absorption was higher compared to standard, but extensigraph and alveograph results were affected by dough structure weakening. Amylogram maximum dropped about a half on 400 AU. Specific bread volume rose according to lupine addition as well as dough stickliness. Crumb colour was influenced positively, and overall sensory bread profiles were acceptable.

  • Název v anglickém jazyce

    Lupin addition effect on wheat, flour ang bread properties

  • Popis výsledku anglicky

    Effect of 10, 20 and 30% of lupine substitute on commercial wheat flour properties was observed. The farinograph water absorption was higher compared to standard, but extensigraph and alveograph results were affected by dough structure weakening. Amylogram maximum dropped about a half on 400 AU. Specific bread volume rose according to lupine addition as well as dough stickliness. Crumb colour was influenced positively, and overall sensory bread profiles were acceptable.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of 5th International Technical Symposium on Food Processing, Monitoring Technology in Bioprocesses and Food Quality Management

  • ISBN

    978-3-00-028811-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Leibniz - Institut für Agrartechnik

  • Místo vydání

    Postdam

  • Místo konání akce

    Potsdam

  • Datum konání akce

    31. 8. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku