Vliv barviv a antioxidantů na barvu měkkých salámů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022294" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022294 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv barviv a antioxidantů na barvu měkkých salámů
Popis výsledku v původním jazyce
Byl sledován vliv přidaných barviv (arpink red, košenila a lykopen) a antioxidantů z rozmarýnového extraktu na barvu měkkých salámů. Barva byla hodnocena reflexní spektrofotometrií (spektrofotometr Minolta CM-2600d); byly vypočteny hodnoty CIELab: L*, a*a b*. Přídavek rozmarýnového extraktu měl malý vliv na podíl červené barvy jednotlivých vzorků, nejlépe se ukázala kombinace rozmarýnového extraktu (0,5 g.kg-1) a lykopenu.
Název v anglickém jazyce
The effect of colourants and antioxidants on the colour of sausages
Popis výsledku anglicky
The effect of colorants (arpink red, cochineal and lycopene) and antioxidants of the rosemary extract on the colour of smoked/cooked sausages was studied. The colour was evaluated by reflectance spectrophotometry (Minolta CM-2600d); the values of CIELabsystem: L*, a* a b* were taken into consideration. The addition of rosemary extract had a minimal effect on the redness a*; the optimal for sausage colour seems to be the combination of rosemary extract (0,5 g.kg-1) and lycopene.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/FT-TA3%2F059" target="_blank" >FT-TA3/059: *Vliv vybraných aditiv na údržnost, barvu, vaznost, texturu a organoleptické vlastnosti masných výrobků.</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Additives and contaminants in food
ISBN
978-80-227-3183-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
STU Bratislava
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Štrbské pleso
Datum konání akce
16. 9. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—