Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidant activity in variously prepared elderberry foods and supplements

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022346" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022346 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant activity in variously prepared elderberry foods and supplements

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Antioxidant capacity of foods and food supplements based on berries and flowers of medicinal plant elderberry (Sambucus nigra L.) was assessed. Reducing properties of the samples and extracts were evaluated using amperometric detection after HPLC separation. Antiradical activity of selected samples was determined by the means of spectrophotometric DPPH radical scavenging method. Catechins and phenolic acids were the major active groups.

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant activity in variously prepared elderberry foods and supplements

  • Popis výsledku anglicky

    Antioxidant capacity of foods and food supplements based on berries and flowers of medicinal plant elderberry (Sambucus nigra L.) was assessed. Reducing properties of the samples and extracts were evaluated using amperometric detection after HPLC separation. Antiradical activity of selected samples was determined by the means of spectrophotometric DPPH radical scavenging method. Catechins and phenolic acids were the major active groups.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OC%20125" target="_blank" >OC 125: Charakterizace a vlastnosti významných produktů Maillardovy reakce</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    S

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000269005600017

  • EID výsledku v databázi Scopus