Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení kvality vajec na českém trhu.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022357" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022357 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení kvality vajec na českém trhu.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla hodnocena vnější i vnitřní kvalita čerstvých skořápkových vajec běžně dostupných na českém trhu. Byla zastoupena vejce z klecových chovů, z podestýlky, bio vejce a vejce omega z českých chovů i z dovozu. Kvalita vajec byla velmi proměnlivá a kolísala od výborné až po velmi špatnou. Nejčastějšími závadami byla znečištěná nebo poškozená skořápka, přítomnost krevních skvrn a špatná kvalita hustého bílku svědčící o tom, že vejce jsou stará nebo nevhodně skladovaná.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of egg quality in the Czech market.

  • Popis výsledku anglicky

    Inner and outer quality of fresh shell eggs from the Czech market was evaluated. The analyzed eggs included cage eggs, barn eggs, bio eggs, omega eggs of Czech origin and imported eggs. Egg quality was very variable and varied from excellent to very poor. The most often occurring defects were dirty or damaged shells, blood spots and poor quality of thick egg white, which atributed to old or badly stored eggs.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus