Hodnocení kvality vajec na českém trhu.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022357" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022357 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení kvality vajec na českém trhu.
Popis výsledku v původním jazyce
Byla hodnocena vnější i vnitřní kvalita čerstvých skořápkových vajec běžně dostupných na českém trhu. Byla zastoupena vejce z klecových chovů, z podestýlky, bio vejce a vejce omega z českých chovů i z dovozu. Kvalita vajec byla velmi proměnlivá a kolísala od výborné až po velmi špatnou. Nejčastějšími závadami byla znečištěná nebo poškozená skořápka, přítomnost krevních skvrn a špatná kvalita hustého bílku svědčící o tom, že vejce jsou stará nebo nevhodně skladovaná.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of egg quality in the Czech market.
Popis výsledku anglicky
Inner and outer quality of fresh shell eggs from the Czech market was evaluated. The analyzed eggs included cage eggs, barn eggs, bio eggs, omega eggs of Czech origin and imported eggs. Egg quality was very variable and varied from excellent to very poor. The most often occurring defects were dirty or damaged shells, blood spots and poor quality of thick egg white, which atributed to old or badly stored eggs.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—