Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of some environmental factors on autolysis of lactococci used for cheese production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00022880" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00022880 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of some environmental factors on autolysis of lactococci used for cheese production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    About 300 strains were isolated from different sources and phenotypically identified. Twenty-three of them, identified as Lactococcus lactis, were subjected to genotypic characterization and tested for autolytic activity. These strains were subdivided bythe plasmide profile technique into 4 clusters, each containing the isolates that shared the same plasmid pattern. Three strains showed completely different plasmid profiles. Three highly autolytic strains were found among 23 isolates. One of them, Lactococcus lactis HMM81, which exhibited the highest autolytic activity in citrate buffer (approximately 48%), was chosen for further investigation of factors influencing the autolysis. These comprised extrinsic factors (incubation temperature) and intrinsic factors (NaCl concentration, pH of the medium, citrate buffer concentration, growth phase). As a reference strain, a non-autolytic strain Lactococcus lactis subsp. lactis NIZO B643 was used. Based on the investigation of the extrisic an

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of some environmental factors on autolysis of lactococci used for cheese production

  • Popis výsledku anglicky

    About 300 strains were isolated from different sources and phenotypically identified. Twenty-three of them, identified as Lactococcus lactis, were subjected to genotypic characterization and tested for autolytic activity. These strains were subdivided bythe plasmide profile technique into 4 clusters, each containing the isolates that shared the same plasmid pattern. Three strains showed completely different plasmid profiles. Three highly autolytic strains were found among 23 isolates. One of them, Lactococcus lactis HMM81, which exhibited the highest autolytic activity in citrate buffer (approximately 48%), was chosen for further investigation of factors influencing the autolysis. These comprised extrinsic factors (incubation temperature) and intrinsic factors (NaCl concentration, pH of the medium, citrate buffer concentration, growth phase). As a reference strain, a non-autolytic strain Lactococcus lactis subsp. lactis NIZO B643 was used. Based on the investigation of the extrisic an

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food and Nutrition Research

  • ISSN

    1336-8672

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    49

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000275928100001

  • EID výsledku v databázi Scopus