Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ability of Phenolic Acids to Protect alpha-Tocopherol

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024354" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024354 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Ability of Phenolic Acids to Protect alpha-Tocopherol

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The ability of phenolic acids (gallic, gentisic, protocatechuic, syringic, vanillic, ferulic, caffeic, and sinapic; 600 mg/kg) to protect ?-tocopherol was tested during the heating of sunflower oil on a hot plate set at 180°C and was compared with the ability of these phenolic acids to slow down the formation of polymerised triacylglycerols (TAG) in the same conditions. The half-life of ?-tocopherol (calculated as the time needed for the ?-tocopherol content to decrease to 50% of the original value) wasextended significantly by gentisic, caffeic, and gallic acids (from 1.16 h to 1.77 h, 1.78 h, and 2.26 h, respectively), while the formation of polymerised TAG was slightly suppressed only by gallic acid.

  • Název v anglickém jazyce

    Ability of Phenolic Acids to Protect alpha-Tocopherol

  • Popis výsledku anglicky

    The ability of phenolic acids (gallic, gentisic, protocatechuic, syringic, vanillic, ferulic, caffeic, and sinapic; 600 mg/kg) to protect ?-tocopherol was tested during the heating of sunflower oil on a hot plate set at 180°C and was compared with the ability of these phenolic acids to slow down the formation of polymerised triacylglycerols (TAG) in the same conditions. The half-life of ?-tocopherol (calculated as the time needed for the ?-tocopherol content to decrease to 50% of the original value) wasextended significantly by gentisic, caffeic, and gallic acids (from 1.16 h to 1.77 h, 1.78 h, and 2.26 h, respectively), while the formation of polymerised TAG was slightly suppressed only by gallic acid.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000282056400006

  • EID výsledku v databázi Scopus