Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj ovocných náplní s vyšším obsahem ovoce a sníženým obsahem cukru a konzervačních látek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024375" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024375 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj ovocných náplní s vyšším obsahem ovoce a sníženým obsahem cukru a konzervačních látek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Projekt byl zaměřen na vývoj a optimalizaci výroby nových typů pekařských ovocných a makových náplní s ohledem na minimalizaci tepelného opracování. V průběhu řešení byly navrženy změny konstrukce odparek typu Vakuum 1500 a dále optimalizován výrobní proces s ohledem na kvalitu jablečné drti používané jako vstupní surovina, možnosti zavádění páry nebo inertních plynů do volného prostoru v obalů při plnění horkých pekařských náplní do plastových obalů objemu 5? 10 l, stanovení průběhu teplot v obalu po naplnění při uložení dnem vzhůru i dolů a vlivu průběhu chlazení na barevné změny pekařských náplní. Během prací se podařilo se významně zlepšit podmínky ve výrobě pekařských náplní s přímým dopadem na kvalitu finálního produktu.

  • Název v anglickém jazyce

    Development of fruit filling with a higher content of fruit and low in sugar and preservatives

  • Popis výsledku anglicky

    The project was aimed to the development and optimization of production of fruit and pope seed fillings as semi-products for bakery industry with regard to minimization of heat exposure. During the project solution the changes in the design of evaporators Vakuum 1500 were proposed and the manufacturing process was optimised with regards to the quality of apple pulp using as a raw material, the possibility to use steam and/or inert gasses into head space in packages during hot filling of product into plastic buckets (volume 5-10 l), determination of temperature distribution in package after filling and during product cooling in position bottom up or down and finally the influence of cooling conditions on product darkening. The project enabled the significant improvement of conditions in the bakery filling production with direct impact to the final product quality.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Lady Marmelade

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Lady Marmelade, s.r.o., IČ 26022893, 15.09.2009

  • Ekonomické parametry

    50% snížení ztrát způsobených mikrobiálním kažením produktů

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26022893

  • Název vlastníka

    Lady Marmelade, s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem