Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Interakce kovové chuti s kyselou chutí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024377" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024377 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Interakce kovové chuti s kyselou chutí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato práce se zabývá stanovením prahu citlivosti síranu železnatého v roztoku kyseliny citrónové. Hodnocení se účastnili studenti a zaměstnanci VŠCHT Praha. Při koncentraci kys. citrónové 0,43 g/l byl práh citlivosti u panelu hodnotitelů stanoven na 0,0074 g/l a při koncentraci kys. citrónové 0,65 g/l byl 0,0159 g/l. Vnímání kovové chuti je značně ovlivněno matricí, ve které je síran železnatý rozpuštěný. Z výsledků je patrné, že kyselá chuť ovlivňuje vnímání kovové chuti.

  • Název v anglickém jazyce

    Interaction bettween metalllic and sour taste

  • Popis výsledku anglicky

    This study deals with interaction of metallic taste with sour taste. This study deals with perception of metallic taste ferrous sulfate with sour taste citric acid. The evaluation was carried out by students and staff from ITC PRAGUE. The Results show, that sour taste has influence on the best estimate threshold ferrous sulfate. The lower detection threshold (0.0074 g/l) was found for ferrous sulfate in solution citric acid about concentration 0.43 g/l and higher detection threshold (0.0159g/l) had ferrous sulfate in solution citric acid about concentration 0.65 g/l.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny

  • ISBN

    978-80-7375-384-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku