Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024378" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024378 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Síran železnatý může být používán k fortifikaci potravin. Používá se ale jako standard kovové chuti a proto jeho přidávání do potravin je limitováno jeho nežádoucími senzorickými vlastnostmi. Tato práce se zabývá vlivem kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého. Pro hodnocení byla použita metoda stanovení prahu citlivosti, párová a trojúhelníková zkouška. Práh citlivosti FeSO4.7H2O byl stanoven na 0,0024 g/l a 0,0061 g/l v roztoku kyseliny askorbové o koncentraci 1 g/l a 1,5 g/l.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence ascorbic acid on perception metallic taste ferrous sulfate

  • Popis výsledku anglicky

    Ferrous sulfate can be used to fortification of food. But is used as a standard metallic taste, and therefore its addition to foods is limited by its undesirable sensory properties. This study deals the influence of ascorbic acid on the metallic taste perception of ferrous sulfate. For evaluation was used the best estimate threshold, paired comparison test and triangle test. The best estimate threshold was foundt at 0.0024 g/l 0.0061 g/l ascorbic acid solution at a concentration of 1 g/l and 1.5 g/l.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku