Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Komplexní hodnocení vybraných mlýnských meziproduktů a výrobků průmyslového mlýna

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024425" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024425 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Komplexní hodnocení vybraných mlýnských meziproduktů a výrobků průmyslového mlýna

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bylo provedeno hodnocení vzorků pasážní mouky (sklizeň 2008), vybraných podle mlecího diagramu mlýna. Výsledky potvrzují některé známé závislosti mezi analytickými a reologickými parametry mlýnských produktů. Pro obsah popela byla zjištěn statisticky středně silný vztah k vaznosti vody. Obsah bílkovin a Zelenyho test průkazně korelují s extenzografickými parametry stejně jako obsah mokrého lepku. Měrný objem pečiva s analytickými znaky takto průkazně nekoreloval.

  • Název v anglickém jazyce

    A complex quality evaluation of interproducts and products from commercial mill

  • Popis výsledku anglicky

    According to milling diagram, representative millstream samples from food wheat harvested in 2008 were selected and their quality evaluated. Some known relations between analytical and rheological features of tested millstreams. Middle strong link was evaluated for ash conmemt and water ansorption. Either protein content and Zeleny?s value or wet gluten content, correlations to extensigraph parameters were confirmed. For specific bread volume, bounds to analytical traits were not so tight.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Obilnářské Listy

  • ISSN

    1212-138X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    18

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus