Možnosti hodnocení jakostních parametrů masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876490" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876490 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Možnosti hodnocení jakostních parametrů masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo hodnocení kvality masných výrobků z tržní sítě. Vybrané údaje na obalu masných výrobků byly porovnány s analyzovanými údaji a v práci byly také porovnány metody pro hodnocení obsahu soli. Obsah soli může být stanoven přes obsah sodíku nebo chloridů. Byly zjištěny statisticky významné korelace mezi obsahem soli stanoveným přes sodík a přes chloridy pro masný výrobek šunku a fermentované masné výrobky. Při porovnávání vybraných údajů na obalu masného výrobku (obsah tuku, bílkovin a soli) s analyzovanými údaji bylo zjištěno, že všechny vzorky splňují povolené tolerance. Příspěvek prezentuje pouze částečné výsledky.
Název v anglickém jazyce
Options for the assessment of the quality parameters of meat products
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to evaluate the quality of meat products from the market network. Selected data were compared on the packaging of selected meat products with data analyzed analytically and the methods for evaluation of salt content were compared in the work. The salt content can be determined by sodium or chloride content. There were statistically significant correlations between the methods for determining salt content over sodium and chloride for the ham product and dry fermented meat products. When comparing the selected data on the packaging of the meat product (fat, protein and salt content) and the data obtained from the analysis, all samples meet the tolerances indicated. The paper presents only partial results obtained.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník abstraktů XLIV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-541-1
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
43-48
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
28. 2. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—