Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti hodnocení jakostních parametrů masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876490" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876490 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti hodnocení jakostních parametrů masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo hodnocení kvality masných výrobků z tržní sítě. Vybrané údaje na obalu masných výrobků byly porovnány s analyzovanými údaji a v práci byly také porovnány metody pro hodnocení obsahu soli. Obsah soli může být stanoven přes obsah sodíku nebo chloridů. Byly zjištěny statisticky významné korelace mezi obsahem soli stanoveným přes sodík a přes chloridy pro masný výrobek šunku a fermentované masné výrobky. Při porovnávání vybraných údajů na obalu masného výrobku (obsah tuku, bílkovin a soli) s analyzovanými údaji bylo zjištěno, že všechny vzorky splňují povolené tolerance. Příspěvek prezentuje pouze částečné výsledky.

  • Název v anglickém jazyce

    Options for the assessment of the quality parameters of meat products

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to evaluate the quality of meat products from the market network. Selected data were compared on the packaging of selected meat products with data analyzed analytically and the methods for evaluation of salt content were compared in the work. The salt content can be determined by sodium or chloride content. There were statistically significant correlations between the methods for determining salt content over sodium and chloride for the ham product and dry fermented meat products. When comparing the selected data on the packaging of the meat product (fat, protein and salt content) and the data obtained from the analysis, all samples meet the tolerances indicated. The paper presents only partial results obtained.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník abstraktů XLIV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-541-1

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    43-48

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    28. 2. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku