Toustový chléb - možnost objektivního hodnocení střídy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024426" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024426 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Toustový chléb - možnost objektivního hodnocení střídy
Popis výsledku v původním jazyce
Texturní analýza 5 vzorků toustových chlebů dvou výrobců byla provedena obrazovou analýzou. Mezi světlým a tmavým druhem nebyl prokázán statisticky významný rozdíl, ale podařilo se rozlišit výrobce. Druh chleba byl určen parametry relativní podílem pórů,průměrnou plochou pórů a počtem pórů na cm2. Textura speciálních druhů toustového chleba (máslový, cereální a supersandwich) se od standardních významněji nelišila.
Název v anglickém jazyce
Toast bread - a possibility of objective crumb evaluation
Popis výsledku anglicky
Texture analysis of 5 toast bread types produced by 2 bakeries was performed by image analysis method. Between light and dark bread type, any statistically provable differences were not detzermined. Bread type was discriminated by relative and mean cellareas as well as by cell density per cm2. On the other hand, bread producers were distinguished successfully. Special bread types texture (butter, cereal, supersandwich) was not diverse from standard ones.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Pekař a cukrář
ISSN
1213-2403
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—