Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Toustový chléb - možnost objektivního hodnocení střídy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024426" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024426 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Toustový chléb - možnost objektivního hodnocení střídy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Texturní analýza 5 vzorků toustových chlebů dvou výrobců byla provedena obrazovou analýzou. Mezi světlým a tmavým druhem nebyl prokázán statisticky významný rozdíl, ale podařilo se rozlišit výrobce. Druh chleba byl určen parametry relativní podílem pórů,průměrnou plochou pórů a počtem pórů na cm2. Textura speciálních druhů toustového chleba (máslový, cereální a supersandwich) se od standardních významněji nelišila.

  • Název v anglickém jazyce

    Toast bread - a possibility of objective crumb evaluation

  • Popis výsledku anglicky

    Texture analysis of 5 toast bread types produced by 2 bakeries was performed by image analysis method. Between light and dark bread type, any statistically provable differences were not detzermined. Bread type was discriminated by relative and mean cellareas as well as by cell density per cm2. On the other hand, bread producers were distinguished successfully. Special bread types texture (butter, cereal, supersandwich) was not diverse from standard ones.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Pekař a cukrář

  • ISSN

    1213-2403

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus