Využití sojového pudru do pekařských výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F12%3A00000308" target="_blank" >RIV/00027022:_____/12:00000308 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití sojového pudru do pekařských výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Bylo ověřeno využití sojového pudru (SP) do pekařských výrobků, byla provedena nutriční a senzorická analýza. Přídavky SP do chleba, běžného pečiva, ciabatty a moučníků zvyšovaly obsah bílkovin a vlákniny a snižovaly měrný objem pečiva. Zlepšila se textura střídky. SP je použitelný také v bezlepkovém pečivu.
Název v anglickém jazyce
The use of the soybean powder into bakery products
Popis výsledku anglicky
the use of the soybean powder (SP) into bakery products was tested, the nutritional and sensory analysis were carried out. The application of SP into bread, rolls, ciabatta and cakes increased the proteins and fiber content and decreased the specific volume of bread. The texture of the crumb was improved. The SP is applicable also in gluten-free products.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Svazek periodika
N
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
439-442
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—