Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití sojového pudru do pekařských výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F12%3A00000308" target="_blank" >RIV/00027022:_____/12:00000308 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití sojového pudru do pekařských výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bylo ověřeno využití sojového pudru (SP) do pekařských výrobků, byla provedena nutriční a senzorická analýza. Přídavky SP do chleba, běžného pečiva, ciabatty a moučníků zvyšovaly obsah bílkovin a vlákniny a snižovaly měrný objem pečiva. Zlepšila se textura střídky. SP je použitelný také v bezlepkovém pečivu.

  • Název v anglickém jazyce

    The use of the soybean powder into bakery products

  • Popis výsledku anglicky

    the use of the soybean powder (SP) into bakery products was tested, the nutritional and sensory analysis were carried out. The application of SP into bread, rolls, ciabatta and cakes increased the proteins and fiber content and decreased the specific volume of bread. The texture of the crumb was improved. The SP is applicable also in gluten-free products.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    N

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    439-442

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus