Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A43893085" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:43893085 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně
Popis výsledku v původním jazyce
Výběr 14 mlýnských frakcí, zahrnující pšenici, šrotové, luštící a vymílací chody společně se vzorky hladké mouky světlé a chlebové byl analyzován metodou retenční kapacity. V průměru zmíněných mlýnských frakcí byl zaznamenán největší rozdíly v RK kyseliny mléčné, popisující pekařskou kvalitu bílkovin. Nejvyšší hodnota byla stanovena pro hladkou chlebovou, naopak nejvyšší pro hladkou světlou mouku. Byla prokázána korelace mezi RK kyseliny mléčné a Zelenyho testem (-0,69; P=99%) a farinografickou vazností(-0,94; P=99%).
Název v anglickém jazyce
Retention capacity - applying example for evaluation in mill
Popis výsledku anglicky
Milling fraction selection, including wheat, breaking and reduction ones together with samples of fine bright and bread flour, was analysed in terms ot solvent retention capacity. Between those fraction averages, the largest differences were observed inlactic acid SCR levels. The highest value was recorded for fine bright flour, while the lowest for fine bread one. There was verified relationships of Zeleny's test (-0.69) and farinographic water absorption (-0.94) just to lactic acid SRC.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlynářské noviny
ISSN
1214-6374
e-ISSN
—
Svazek periodika
136
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
10-12
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—