Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A43893085" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:43893085 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výběr 14 mlýnských frakcí, zahrnující pšenici, šrotové, luštící a vymílací chody společně se vzorky hladké mouky světlé a chlebové byl analyzován metodou retenční kapacity. V průměru zmíněných mlýnských frakcí byl zaznamenán největší rozdíly v RK kyseliny mléčné, popisující pekařskou kvalitu bílkovin. Nejvyšší hodnota byla stanovena pro hladkou chlebovou, naopak nejvyšší pro hladkou světlou mouku. Byla prokázána korelace mezi RK kyseliny mléčné a Zelenyho testem (-0,69; P=99%) a farinografickou vazností(-0,94; P=99%).

  • Název v anglickém jazyce

    Retention capacity - applying example for evaluation in mill

  • Popis výsledku anglicky

    Milling fraction selection, including wheat, breaking and reduction ones together with samples of fine bright and bread flour, was analysed in terms ot solvent retention capacity. Between those fraction averages, the largest differences were observed inlactic acid SCR levels. The highest value was recorded for fine bright flour, while the lowest for fine bread one. There was verified relationships of Zeleny's test (-0.69) and farinographic water absorption (-0.94) just to lactic acid SRC.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlynářské noviny

  • ISSN

    1214-6374

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    136

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    10-12

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus