Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Objektivní hodnocení střídy pečiva analýzou obrazu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43884274" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43884274 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Objektivní hodnocení střídy pečiva analýzou obrazu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Změny v kvalitě pečiva a morfologii střídy mezi maloobchodními moukami ze čtyř následujících roků produkce byly menšího rozsahu než které způsobily přídavky recepturních mikrosložek. V případě receptur s mléčnými složkami/pekařskými zlepšujícími přípravky (přípdavek 1, 2, nebo 3 %) byl zaznamenán mírný pokles/významné zvýšení kvality pekařského výrobku. Kvalita pečiva s 10% mouky z netradičních obilovin byla srovnatelná se standardem.

  • Název v anglickém jazyce

    Objective evaluation of bread crumb using image analysis

  • Popis výsledku anglicky

    Changes in bread quality and crumb morphology between retail wheat flour produced in 4 following production years were smaller than those caused by microcomponent addition. At milk components/baking improvers addition (1, 2 or 3% on flour base), soft decrease/significant increase of bakery product quality occurred. Recipes with 10% of non-traditional cereal flours resulted in bread and crumb profiles comparable to standard.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2011

  • Číslo periodika v rámci svazku

    105

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    482-487

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus