Objektivní hodnocení střídy pečiva analýzou obrazu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43884274" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43884274 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Objektivní hodnocení střídy pečiva analýzou obrazu
Popis výsledku v původním jazyce
Změny v kvalitě pečiva a morfologii střídy mezi maloobchodními moukami ze čtyř následujících roků produkce byly menšího rozsahu než které způsobily přídavky recepturních mikrosložek. V případě receptur s mléčnými složkami/pekařskými zlepšujícími přípravky (přípdavek 1, 2, nebo 3 %) byl zaznamenán mírný pokles/významné zvýšení kvality pekařského výrobku. Kvalita pečiva s 10% mouky z netradičních obilovin byla srovnatelná se standardem.
Název v anglickém jazyce
Objective evaluation of bread crumb using image analysis
Popis výsledku anglicky
Changes in bread quality and crumb morphology between retail wheat flour produced in 4 following production years were smaller than those caused by microcomponent addition. At milk components/baking improvers addition (1, 2 or 3% on flour base), soft decrease/significant increase of bakery product quality occurred. Recipes with 10% of non-traditional cereal flours resulted in bread and crumb profiles comparable to standard.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
2011
Číslo periodika v rámci svazku
105
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
482-487
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—