Oxidační stabilita konopného oleje v závislosti na použitém antioxidantu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892667" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892667 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Oxidační stabilita konopného oleje v závislosti na použitém antioxidantu
Popis výsledku v původním jazyce
Byl zkoumán účinek vybraných komerčně dostupných antioxidantů na oxidační stabilitu surového a rafinovaného konopného oleje. Nejvyšší antioxidační účinek vykazoval TBHQ. Obecně lze říci, že účinek antioxidantů závisí na mnoha faktorech - na typu antioxidantu, koncentraci aktivní látky, přítomnosti dalších antioxidantů, prooxidantů nebo na typu použitého oleje.
Název v anglickém jazyce
Oxidative stability of hempseed oil in dependence on used antioxidant
Popis výsledku anglicky
Effect of chosen commercial antioxidants on oxidative stability of raw and refined hempseed oil was studied. TBHQ shows the highest antioxidant effect of all antioxidants. Generally it can be said, that antioxidant effect is influenced by many factors -type of antioxidant, concentration of active compound, presence of other antioxidants, prooxidants or type of used oil.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek 49. Mezinárodní konference o olejích a tucích
ISBN
978-80-86238-84-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
76-80
Název nakladatele
VŠCHT Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Staré Splavy
Datum konání akce
4. 5. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—