Halogenated persistent organic pollutants and polycyclic aromatic hydrocarbons in food
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892689" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892689 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Halogenated persistent organic pollutants and polycyclic aromatic hydrocarbons in food
Popis výsledku v původním jazyce
During recent years, mass spectrometry (MS) and hyphenated chromatographic instrumentation and techniques have been a subject of dramatic developments, resulting in the introduction of various useful tools for the analysis of halogenated persistent organic pollutants (POPs) and polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in food and environmental matrices. This chapter describes state-of-the-art in the field of MS as a primary detection tool for the halogenated POPs and PAHs previously separated using either gas chromatography (GC) or liquid chromatography (LC). Since sample preparation practice plays a crucial role for obtaining optimal performance characteristics of a particular analytical method, a brief overview of sample extraction and clean-up procedures in the POPs/PAHs analysis is also briefly outlined.
Název v anglickém jazyce
Halogenated persistent organic pollutants and polycyclic aromatic hydrocarbons in food
Popis výsledku anglicky
During recent years, mass spectrometry (MS) and hyphenated chromatographic instrumentation and techniques have been a subject of dramatic developments, resulting in the introduction of various useful tools for the analysis of halogenated persistent organic pollutants (POPs) and polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in food and environmental matrices. This chapter describes state-of-the-art in the field of MS as a primary detection tool for the halogenated POPs and PAHs previously separated using either gas chromatography (GC) or liquid chromatography (LC). Since sample preparation practice plays a crucial role for obtaining optimal performance characteristics of a particular analytical method, a brief overview of sample extraction and clean-up procedures in the POPs/PAHs analysis is also briefly outlined.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/7E08068" target="_blank" >7E08068: CONtaminants in Food and Feed: Inexpensive DEtectioN for Control of Exposure</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Mass Spectrometry in Food Safety: Methods and Protocols
ISBN
978-1-61779-135-2
Počet stran výsledku
38
Strana od-do
373-410
Počet stran knihy
416
Název nakladatele
Springer Science+Business Media, Inc.
Místo vydání
New York
Kód UT WoS kapitoly
—