Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Volatile compounds in food authenticity and traceability testing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892693" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892693 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Volatile compounds in food authenticity and traceability testing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In recent decades, issues related to authenticity as well as product tracing have become of enormous importance for diverse stakeholder groups, not only for companies and scientific professionals but also for consumers. Measurement of food volatile fingerprints in a nonselective way together with profiling approach, as introduced in this chapter, represent, undoubtedly, one of the challenging options to obtain the information on samples composition. In addition to these applications, control of volatiles fingerprints/profiles may enable industry monitoring or technological steps, thus keeping standardized quality of their products. In this chapter, following topics are discussed in details: (i) food authenticity, fraud, and traceability; (ii) testing of food authenticity using fingerprinting and profiling techniques; (iii) chemometrics in data analysis; (iv) case studies (beer, wine, spirits, coffee, honey, olive oil, cheese).

  • Název v anglickém jazyce

    Volatile compounds in food authenticity and traceability testing

  • Popis výsledku anglicky

    In recent decades, issues related to authenticity as well as product tracing have become of enormous importance for diverse stakeholder groups, not only for companies and scientific professionals but also for consumers. Measurement of food volatile fingerprints in a nonselective way together with profiling approach, as introduced in this chapter, represent, undoubtedly, one of the challenging options to obtain the information on samples composition. In addition to these applications, control of volatiles fingerprints/profiles may enable industry monitoring or technological steps, thus keeping standardized quality of their products. In this chapter, following topics are discussed in details: (i) food authenticity, fraud, and traceability; (ii) testing of food authenticity using fingerprinting and profiling techniques; (iii) chemometrics in data analysis; (iv) case studies (beer, wine, spirits, coffee, honey, olive oil, cheese).

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH72144" target="_blank" >QH72144: Podpora zdravého chovu včel a kvalitní produkce s využitím přírodních látek s antimikrobiálním a probiotickým účinkem.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Food Flavors: Chemical, Sensory and Technological Properties

  • ISBN

    978-1-4398-1492-5

  • Počet stran výsledku

    57

  • Strana od-do

    355-411

  • Počet stran knihy

    504

  • Název nakladatele

    CRC Press

  • Místo vydání

    Boca Raton

  • Kód UT WoS kapitoly