Methods for detection of Bacillus sp., B. cereus, and B. licheniformis in raw milk.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892743" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892743 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/16193296:_____/11:MJFBAC11 RIV/26722861:_____/11:JFBACL11
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Methods for detection of Bacillus sp., B. cereus, and B. licheniformis in raw milk.
Popis výsledku v původním jazyce
Raw milk samples were analyzed by methods employing the media compared - MYPA, PEMBA, BrillianceTM Bacillus cereus agar and HiCrome Bacillus agar. The reference method with MYPA seems to be the most suitable for dairy plants laboratories because there isonly a low risk of mistaken identity. However, samples with miscellaneous micro-flora should be heat-inactivated before plating. Both positive and negative strains were isolated and identified by phenotyping and by PCR methods for Bacillus sp., B. cereus and B. licheniformis. The PCR methods differed in their selectivity within particular bacilli group, within genera Bacillus and within raw milk micro-flora.
Název v anglickém jazyce
Methods for detection of Bacillus sp., B. cereus, and B. licheniformis in raw milk.
Popis výsledku anglicky
Raw milk samples were analyzed by methods employing the media compared - MYPA, PEMBA, BrillianceTM Bacillus cereus agar and HiCrome Bacillus agar. The reference method with MYPA seems to be the most suitable for dairy plants laboratories because there isonly a low risk of mistaken identity. However, samples with miscellaneous micro-flora should be heat-inactivated before plating. Both positive and negative strains were isolated and identified by phenotyping and by PCR methods for Bacillus sp., B. cereus and B. licheniformis. The PCR methods differed in their selectivity within particular bacilli group, within genera Bacillus and within raw milk micro-flora.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06048" target="_blank" >2B06048: Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách - detekce a preventivní opatření</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
29
Číslo periodika v rámci svazku
—
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
"S55"-"S60"
Kód UT WoS článku
000299721700009
EID výsledku v databázi Scopus
—