Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Methods for detection of Bacillus sp., B. cereus, and B. licheniformis in raw milk.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892743" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892743 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/16193296:_____/11:MJFBAC11 RIV/26722861:_____/11:JFBACL11

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Methods for detection of Bacillus sp., B. cereus, and B. licheniformis in raw milk.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Raw milk samples were analyzed by methods employing the media compared - MYPA, PEMBA, BrillianceTM Bacillus cereus agar and HiCrome Bacillus agar. The reference method with MYPA seems to be the most suitable for dairy plants laboratories because there isonly a low risk of mistaken identity. However, samples with miscellaneous micro-flora should be heat-inactivated before plating. Both positive and negative strains were isolated and identified by phenotyping and by PCR methods for Bacillus sp., B. cereus and B. licheniformis. The PCR methods differed in their selectivity within particular bacilli group, within genera Bacillus and within raw milk micro-flora.

  • Název v anglickém jazyce

    Methods for detection of Bacillus sp., B. cereus, and B. licheniformis in raw milk.

  • Popis výsledku anglicky

    Raw milk samples were analyzed by methods employing the media compared - MYPA, PEMBA, BrillianceTM Bacillus cereus agar and HiCrome Bacillus agar. The reference method with MYPA seems to be the most suitable for dairy plants laboratories because there isonly a low risk of mistaken identity. However, samples with miscellaneous micro-flora should be heat-inactivated before plating. Both positive and negative strains were isolated and identified by phenotyping and by PCR methods for Bacillus sp., B. cereus and B. licheniformis. The PCR methods differed in their selectivity within particular bacilli group, within genera Bacillus and within raw milk micro-flora.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06048" target="_blank" >2B06048: Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách - detekce a preventivní opatření</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    29

  • Číslo periodika v rámci svazku

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    "S55"-"S60"

  • Kód UT WoS článku

    000299721700009

  • EID výsledku v databázi Scopus