Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The detection and quantification of multi-mycotoxins in beer samples

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892850" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892850 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The detection and quantification of multi-mycotoxins in beer samples

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Malted barley is the most common grain used in the beer making process. In recent years, small grains such as barley have been significantly affected by common fungal genera such as Alternaria, Aspergillus, Penicillium and Fusarium, all of which have shown high producing potential for a wide range of mycotoxins. Mycotoxins are toxic secondary metabolites produced by multiple species of microscopic filamentary fungi, occurring on various field cereals including barley. The production of mycotoxins is nothomogenous and can occur with the growth of fungal genera during steeping, germination and kilning in the malting process. Mycotoxins pose a significant threat to human and animal health through ingestion. Toxins which enter the blood stream or lymphatic system can prevent protein synthesis, damage macrophage systems, inhibit particle clearance of the lung and increase sensitivity to bacterial endotoxin. As a result the European Union has published a recommendation on the prevention and

  • Název v anglickém jazyce

    The detection and quantification of multi-mycotoxins in beer samples

  • Popis výsledku anglicky

    Malted barley is the most common grain used in the beer making process. In recent years, small grains such as barley have been significantly affected by common fungal genera such as Alternaria, Aspergillus, Penicillium and Fusarium, all of which have shown high producing potential for a wide range of mycotoxins. Mycotoxins are toxic secondary metabolites produced by multiple species of microscopic filamentary fungi, occurring on various field cereals including barley. The production of mycotoxins is nothomogenous and can occur with the growth of fungal genera during steeping, germination and kilning in the malting process. Mycotoxins pose a significant threat to human and animal health through ingestion. Toxins which enter the blood stream or lymphatic system can prevent protein synthesis, damage macrophage systems, inhibit particle clearance of the lung and increase sensitivity to bacterial endotoxin. As a result the European Union has published a recommendation on the prevention and

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    LC GC Europe

  • ISSN

    1471-6577

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    2-10

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus